Pihan muokkausta

Viime viikonloppuna meillä touhuttiin pihan kimpussa. Tai lähinnä J touhusi ja minä vietin aikaa lasten kanssa sillä välin. Kelit ei tietenkään olleet suotuisat tälläkään kertaa, vaan lauantai satoi lähes kokonaan vettä ja sunnuntaina tuli niin rakeita, ukkoskuuroja kuin vettäkin. Palataan kuitenkin ensin viime perjantaihin, jolloin meille saapui pihaan 60t nurmikkomultaa sekä 30t kivituhkaa. 


Viikonlopun aikana takapihaa muokattiin tasaiseksi ja tehtiin pohjatyöt siirtonurmea varten. Lisäksi autokatokselle vievälle "ajotielle" levitettiin kivituhkaa ja se tärytettiin. Päädyimme kivituhkaan, koska soralla oli inhottava kulkea ja se piti kovasti meteliä autolla ajettaessa ym. Asfaltti olisi kaikkein kivoin ja helpoin ratkaisu, mutta siihen ei juuri nyt ole varaa. Toisaalta jos tuon asfaltin teettää vaikka parin vuoden päästä, saisi sen kotitalousvähennyksiin, toisin kuin nyt. Kivituhka hieman hakee vielä paikkaansa pihassa ja taitaa vaatia tärytystä myöhemmin uudestaan, mutta sillä on miellyttävä kävellä ja nautin sen hiljaisuudesta. Meille sopiva budjettiratkaisu siis. 


Mullasta täytyy sanoa sen verran, että kilpailutin 8 eri yritystä samalla multamäärällä ja laadulla. Tämä kannatti, sillä halvimman ja kalleimman välinen hintaero oli lähes 1000 euroa, ja kaikenlisäksi tuo kalliimpi ei sisältänyt edes toimitusta.. Muistakaa siis aina kilpailuttaa useampi yritys, etenkin kun on isommista määristä kyse.


Yläpuolella olevassa kuvassa näkyy pihan tilanne päivää ennen siirtonurmen saapumista. Tässä kuvassa korostuu myös hyvin miten läikikäs tuo muuri on vain yhden maalauskerran jälkeen. Muurin päälle tulee autokatoksen puolelle pari pylväsvalaisinta ja tuohon talon puolelle pari alasvaloa. Näitä valoja ei vielä ole ostettu, eikä onneksi ole mikään kiire nyt kesän tullessa. Näitä ei niin akuutteja juttuja ehtii hyvin pohtia hieman myöhemminkin. 

Yritän huomenna saada tehtyä juttua siirtonurmesta tänne blogiin. Stay tuned. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!