Eteisen liukuovet

Heippa pitkästä aikaa! Täällä iski pientä kisaväsymystä loppurutistuksen jälkeen, kun saatiin raksa muuttotarkastuskuntoon ja siivottiin paikat talonäyttöä sekä muuttoa varten. Muuton jälkeen oli kova kiire saada väliaikainen vuokrakoti siivottua lattiasta kattoon uutta asukasta varten, jolloin hommat uudessa kodissa hieman jäivät. Tällä tarkoitan lähinnä itseäni ja laatikoiden purkamista ym. Muuton jälkeen on saatu jo terassi maalausta vaille valmiiksi sekä sauna & kylpyhuone hyvälle mallille.   Ulkona riittää hommaa kyllä, mutta sisällä alkaa olemaan melko valmista! Mutta palataanpa ajassa hieman taakse päin huhtikuun alkuun, jolloin asennettiin tontille saapuneet mittatilauksena tilatut liukuovet kiskoineen.Siitä on siis vierähtänyt jo tovi, kun laitoimme tilaukseen eteisen liukuovet, jotta saatiin ruma kaappikokonaisuus piiloon. Miksi kaappi sitten on ruma? Noh, samaan koloon kun on laitettu kaksi sellaista paikkaa (alakerran jakotukki sekä netti) joihin tarvitsee päästä käsiksi ja tämän vuoksi runkoa on  hieman itse modattu molemmista reunoista.. Liukuovia etsiessäni päädyin nopean googlettelun jälkeen Liukuovitukun sivuille, josta oli helppo selata erilaisia vaihtoehtoja.


Olin jo tovin haaveillut mustakehyksisistä peiliovista, joten liukuovien valinta oli melko helppoa. Alkuun meinasimme ottaa jaon kolmella, mutta koska huonekorkeus on melko korkea (2,8m), päätimme ottaa jaon neljällä. Tilauksen tekeminen netissä oli helppoa liukuovilaskuria ja suunnittelutyökalua apuna käyttäen. Ovet voi myös suunnitella valmiiksi ja lähettää suunnitelman omaan sähköpostiin, jos tilauksen haluaa tehdä myöhemmin.


Eräänä iltana liukuovet sitten saapuivat, alle 2 vkoa tilauksen jättämisestä. Ovien mukana saapui kaikki tarvittava asennusta varten. Asennus aloitettiin ohjeiden lukemisella sekä kiskojen kiinnittämisellä. Otimme oviin hidastimet, jotta ne sulkeutuvat kevyesti ja hiljaa. Erinomainen ratkaisu etenkin lapsiperheessä, mutta myös muutenkin, ei tarvitse turhaan varoa ovien kanssa. Asennus sujui kaikenkaikkiaan hyvin, ainoa haaste oli nimenomaan hidastimien laittamisessa, alkuun ne eivät tahtoneet pysyä paikallaan, vaan pomppasivat aina pois kun ovi suljettiin. Tämäkin ongelma saatiin pienen tovin jälkeen ratkaistua, ja ovet ovat toimineet mallikkaasti. Näin isoja liukuovia paikalleen nostaessa kaveri on ehdoton, yksin näitä taitaa olla aika haastava saada ehjänä paikalleen.
Valmis kokonaisuus muutti eteisen ilmettä todella paljon, ja mikä parasta, kätkee taakseen sen kaiken mitä ei vieraille haluta esitellä. Lisäksi alakerrassa ei tarvita isoa peiliä, kun eteisessä on isot peilit liukuovissa ja hyvä valaistus.
Alkuun jännitti miten nopeasti peiliovet likastuvat koira- & lapsiperheessä, mutta toistaiseksi ainakaan ei ole ollut sen suhteen haastetta.Suosittelen kurkkaamaan Liukuovitukun nettisivut sekä valikoiman, jos liukuovien hankkiminen on ajankohtaista. Mikäli materiaalit mietityttävät, sivuilta saa myös mallipaloja tilattua kotiin. Liukuovitukun valikoimasta löytyy myös mittatilauskaapistoja (olisi voinut olla meillekin hyvä vaihtoehto..) sekä tilanjako-ovia. Tilaus oli helppo tehdä sekä maksaa netissä, ja toimitus oli nopea. Lisäksi sivuilla näyttää olevan nyt useampi tarjous menossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!