Rakenna & sisusta messut Turussa

Eilen tuli lähdettyä töistä tunti aikaisemmin, jota ehdimme J:n kanssa Turun messukeskuksessa alkaneille Rakenna & sisusta -messuille. Messut olivat auki eilen kuuteen asti, ja saavuimme paikalle puoli neljän aikaan. Sisällä tuli heti huomattua, että perjantai oli rauhallinen messupäivä. Rauhassa sai katsella ympärilleen, kun väkitungosta ei ollut. Aikaisempina vuosina olemme käyneet messuilla joko lauantaina tai sunnuntaina, jolloin väkeä on ollut paljon reippaammin. Meidän kannalta perjantai oli nyt siis ihan hyvä valinta messupäiväksi. Täytyy kyllä mainita, että oli harmittavaa huomata, että useammalta osastolta henkilökunta lähti jo jopa puoli tuntia messujen päättymistä.. Tyhjiä osastoja oli monta, mikä ei ollut kovin imarteleva näky. Ennakkoon oli kovasti mainostettu messuille rakennettavaa messutaloa. Tämä olikin livenä melko pettymys siinä mielessä, että luulin kyseessä olevan oikeasti talo. Vastaavia kun on ollut mm. Habitaressa Helsingissä. Tämä Turun messujen "messutalo" oli siis vain käytävä, jonka varrelle oli sisustettu erilaisia huoneita. Samassa kohtaa viime vuonna oli paikallisten bloggaajien sisustamia huoneita, joten tämä ei ideana juuri siitä poikennut. Nyt sisustus oli vain yhtenäistä. Ja olihan ne huoneet kauniita, mutta markkinointi "messutalosta" johti ainakin itseäni harhaan. 


Messuilla nähtiin myös useampi tuttu, lähinnä eri pisteillä. Yksi näistä oli meidän talokauppiaamme Sami Kannustalon osastolla. Kannustalon osastolta löytyy useampi esite eri talomalleista mukaan otettavaksi, lisäksi samalla voi osallistua arvontaan, jossa palkintona on pihasauna!Ainoa etukäteen suunniteltu kohde, josta halusimme tarjouksen oli sänky. Olemme miettineet, että muuton yhteydessä nykyinen kahdeksan vuotta vanha (huono) sänkymme saa jatkaa matkaansa kaatopaikalle, ja uusi sänky saapua suoraan uuteen kotiin. Sänkyjä emme ole vuosiin katsoneet, mutta toki huonekaluliikkeiden mainoksia selatessa on tullut niitä ajoittain katsottua. Ensimmäisenä pistäydyimme Unikulman osastolle. Vaikka myyntipuheet olivat hyvät ja sängyt laadukkaan oloiset, en ole valmis maksamaan sängystä 12 000 euroa.. Pelkällä sängynpäädyllä oli lähes 2000 euron hintalappu. Unikulman osastolla vietimme paljon aikaa, ja siitä lähdettäessä oli kello jo melko paljon. Tästä huolimatta löysimme vielä yhden osaston, Huonekalu Pitulan, josta löysimme meille erittäin hyvän sängyn, ja noh Unikulman hintoihin verrattuna, vielä erittäin edullisesti. Nyt enää tarvitsee tehdä päätös millaisen sängyn valitsemme, tarjouksen kun saimme kolmesta eri versiosta.
Bo Lkv:n osastolta tein saman hankinnan kuin vuosi sitten, keittiösuihkepullon. Tänä vuonna ostin kylkeen vielä astianpesuaineen. Osastolta saimme mukaan vielä kauniin mustan ison kestokassin, jolle tulee varmasti käyttöä muuton aikaan. Nämä olivatkin ainoat asiat, joita mukaamme messuilta tarttui.Etenkin jos suunnitteilla on rakentaminen, ovat messut erittäin hyödylliset. Paikalta löytyy suuri määrä talotoimittajia sekä kaupunkeja ja kuntia, jos tonttia ei vielä löydy. Messut ovat käynnissä koko viikonlopun, tänään lauantaina klo. 10–18 ja huomenna sunnuntaina klo. 10–17. Vielä ehtii siis hyvin messuille!

Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!